2019-08-11-affiche-HoebelbikeVLEZENBEEK: – Zondag 11 augustus 2019 is er na 2 sabatjaren terug een Hoebelbike met 3 MTB-tochten.

Deze 21ste editie wordt terug, zoals de allereerste edities, georganiseerd samen met de Hoebelfeesten.
Het vertrekpunt is dan ook hoeve Keymolen in de Konijnestraat 86 te Vlezenbeek en niet meer de vertrouwde Baljuwhoeve, waar het parkoers wel door loopt dit jaar. De afstanden en omkadering gaan ook terug naar de beginjaren: 15, 33 en 45 km tochten in Sint-Pieters-Leeuw en buurgemeenten.

Raymond De Saegher: “We gaan terug naar de essentie van een MTBtoertocht: een nieuwe goed uitgepijlde route en de gelegenheid nadien gezellig na te praten bij een aperitiefje. We verwachten niet meer de 1500 deelnemers van vroegere jaren, die vooral kwamen voor de langste afstanden tot 125km en tijdsopname. Voor een tochtje van 45 km komen de bikers niet van de andere kant van ons land afgezakt . We proberen terug de mooiste plekjes uit onze regio op te zoeken en dit jaar zullen oa enkele kunstwerken van het project “Blik op Brueghel” onderweg te zien zijn. Wij voorzien naar goede gewoonte enkele passages over privédomein zoals bij Interarbo en de Baljuwhoeve. Inschrijven kan van 8u tot 10u30 in de Konijnestraat, hoeve Keymolen. Parking is voorzien. Onderweg kunnen de deelnemers genieten van een welverdiende bevoorrading en aan de aankomst zorgt de Kärcher Truck voor een heuse bike wash.”
www.hoebelfeesten.be/hoebelbike

 


2018-05-15-Bruegels_FietsFeestbier_4Pajot (4)Na afloop kan U voor een drankje terecht in de Hangar Keymolen van de Hoebelfeesten.
Er zullen oa 3 bieren te verkrijgen zijn van microbrouwerij 4Pajot, gevestigd op de hoeve zelf, en gebrouwen door Raymond De Saegher, mede-oprichter van jeugdhuis Hoebel en Hoebelbike.

 

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder