SINT-PIETERS-LEEUW: – In 2017 besliste de gemeente om de voormalige gemeentelijke basisschool Den Top in de Topstraat te verkopen. “Niet alleen het hoogste bod speelt een rol bij deze verkoop, maar ook het project dat er komt“, zegt de gemeente.
2019-06-27-Oude-school_Den-Top_01
De zoektocht naar een koper is inmiddels afgerond. V3 Invest zal de voormalige school omvormen tot een modern woonproject met 14 woongelegenheden. Belangrijk bij de beoordeling van hun bod was dat zij haast het volledige gebouw, dat op de inventaris bouwkundig erfgoed staat, zullen behouden. Zo blijft het uitzicht voor de buurt behouden.

Gunther Coppens, schepen voor Gemeentelijke gebouwen: ” Voor ons was het belangrijk dat het project het straatbeeld niet te veel wijzigt en dat het dorpskern uitzicht blijft. De ‘look en feel’ van de oude Den Top moest blijven. En dat zal met dit project met wonen met 1,2 en 3 kamers het geval zijn.
We hebben er ook een convenant in verwerkt dat Leeuwenaars voorrang krijgen tot wonen. Zo willen we ook jonge mensen in eigen dorp houden.”


SP.A wil betaalbare woningen op oude ‘Den Top’

De gemeenteraad keurde de verkoop van ‘Den Top’, goed. SP.A merkt op dat er slechts één geldig bod is ontvangen, voor een bedrag van 660.000 euro -wat ruim onder de schattingsprijs ligt.

David Van Vooren, politiek secretaris van SP.A: “Wij willen de site aan een voordelig tarief of via een erfpachtformule ter beschikking te stellen van een sociale huisvestingsmaatschappij om er Vlabinvest-woningen te bouwen. Volgens dit systeem worden betaalbare woningen verkocht of verhuurd aan mensen met een gemiddeld inkomen en een band met de streek. Onder meer de voormalige Artic site in Lot werd op deze manier gerealiseerd.”

%d bloggers liken dit: