EUROPA: – De jaarlijkse nationale campagne tegen inbraak 1dagniet trekt ieder jaar steeds meer aandacht. Het succes stijgt zo snel dat de nationale actie zich zal uitbreiden tot op Europees niveau met de eerste Europese dag tegen inbraak op woensdag 19 juni 2019.
2019-06-19_banner_1dagniet
Wegens het succes van de actie 1dag niet in België die in 2014 is gelanceerd, heeft het EUCPN (European Crime Prevention Network) dit jaar het initiatief genomen om de campagne uit te breiden tot op Europees niveau. Er zijn nu al 12 Europese landen die deelnemen aan deze actie, namelijk: Bulgarije, Tsjechische Republiek, Estland, Litouwen, Luxemburg, Letland, Malta, Nederland, Roemenië, Polen, Ierland, België.

De eerste Europese actiedag tegen inbraak zal plaatsvinden op woensdag 19 juni 2019, maar de sensibiliseringsacties lopen de hele week. Alle preventiepartners – FOD Binnenlandse Zaken, federale politie, lokale politie, gemeentelijke preventiedienst, buurtinformatienetwerken en privépartners verenigen zich opdat zoveel mogelijk burgers voor deze problematiek worden gesensibiliseerd.

Pierre Thomas, Directeur Lokale Integrale Veiligheid bij de Algemene Directie Veiligheid en Preventie van de FOD Binnenlandse Zaken: “Deze Europese dag is een mooie erkenning voor onze Belgische campagne 1dagniet en zal de aandacht van de Europese burgers vestigen op het nemen van beveiligingsmaatregelen.”

Gerust op vakantie vertrekken
Het thema van deze Europese actiedag is het veilig op vakantie vertrekken en wat je kan doen om extra veiligheid rond je woning te garanderen, zoals:
• Contact opnemen met buren die je vertrouwt om regelmatig je woning te checken, de brievenbus leeg te maken, het gras te maaien. Hiermee krijgt jouw woning ook steeds een bewoonde indruk
• Afwezigheidstoezicht aanvragen bij de politie: patrouilles komen regelmatig langs jouw woning om te zien of alles in orde is. Aanvraag op http://www.police.be.
• Raadpleeg een diefstalpreventieadviseur: hij zal je GRATIS tips geven en uitleggen welke goede gewoonten je kan aannemen om je woning extra veilig te maken.
• Blijf discreet op sociale netwerken. Niet iedereen hoeft te weten dat je op vakantie vertrekt.

Meer info: www.1dagniet.be

%d bloggers liken dit: