2019-04-30-eierenBELGIË: 30/04/2019- Terugroeping van vrije uitloop-eieren van het merk Boni Selection bij Colruyt & OKay. Probleem: lichte overschrijding van de norm van niet-dioxineachtige PCB’s.

Bij een controle van een van hun leveranciers werd een lichte overschrijding vastgesteld van de norm van niet-dioxineachtige PCB’s in eieren van kippen van vrije uitloop. Dit heeft geen directe gevolgen voor de volksgezondheid. Colruyt en OKay hebben toch beslist de verkoop van de betrokken producten van dit legbedrijf onmiddellijk te stoppen en vragen de klanten alle reeds gekochte producten niet te consumeren en terug te brengen naar hun winkel. De producten worden daar dan terugbetaald.

Het gaat om vrije uitloop-eieren van Boni Selection, afkomstig van een en hetzelfde legbedrijf, waarvan er 2 referenties (1-BE1138-03) verkocht werden in de Colruyt-winkels in België en Luxemburg en 1 referentie in de OKay-winkels in België. De betrokken artikelen zijn duidelijk te herkennen aan de code op de verpakking (BE-3674) en de code op de eieren zelf (1-BE1138-03).

Voor meer informatie kunnen klanten terecht op het nummer 02 345 2345 of in hun winkel.
bron en meer info: www.favv.be/consumenten/productterugroepingen/2019/2019-04-30.asp

%d bloggers liken dit: