2019-01-14-grafiek_weekendzonderalcohol
bron: twitter.com/federalepolitie

BELGIË/ZENNEVALLEI: – De de federale politie meldt dat tijdens het ‘Weekend zonder alcohol” 1,8% van de chauffeurs positief blies. Er werden 34715 bestuurders gecontoleerd waarvan 34092 mensen safe bliezen.

Ook de politiezone Zennevallei deed mee aan deze actie. 40 bestuurders werden betrapt op een te hoog alcohol-gehalte

40 bestuurders in de Zennevallei (Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw) lieten zich toch nog verrassen afgelopen weekend toen meer dan 2 000 voertuigen werden gecontroleerd in het kader van de actie weekend zonder alcohol. Bestuurders werden gevraagd even halt te houden en te blazen in het toestel dat de minste aanwezigheid van alcohol in de ademhaling detecteert. De bestuurders die positief bliezen in het samplingtoestel, werden gevraagd hun voertuig even aan kant te zetten voor een verdere nauwkeurigere test. Zo werden afgelopen weekend 40 bestuurders betrapt op een te hoog alcohol-gehalte. Hiervan bliezen 18 bestuurders alarm en dienden voor enkele uren aan de kant te blijven. 18 bestuurders bliezen positief en vijf hiervan dienden hun rijbewijs voor 15 dagen af te geven. Drie bestuurders werden ook betrapt op het gebruik van drugs.
De actie kaderde in de federale campagne ‘Weekend zonder alcohol’. Deze liep van vrijdagavond tot en met zondagavond. Naast het accent alcohol werd er ook gecontroleerd op de aanwezigheid van de nodige boorddocumenten en op het al dan niet correct dragen van de gordel. 13 processen-verbaal werden opgemaakt. Ook werd in één van de wagens een hoeveelheid drugs gevonden.
Verder onderzoek loopt. Daarnaast werden ook extra patrouilles ingezet in het kader van de diefstallenplaag.

%d bloggers liken dit: