2018-12-20-waterlek-Anderlecht.jpgANDERLECHT/SINT-PIETERS-LEEUW: – Extra file op Bergensesteenweg door lek in waterleiding van Farys op het grondgebied van Anderlecht (net voor Ikea ter hoogte van de Zuunstraat).

Schepen van mobiliteit, Jan Desmeth: “Het lek bevindt zich op Brussels grondgebied. We hebben navraag gedaan, aangedrongen en overlegd naar de snelst mogelijke oplossing.
Arbeiders kruipen momenteel in de buis om de randnaden van binnenuit te herstellen. Ze herstellen het nu niet alleen plaatselijk (Zuunstraat-Anderlecht), waar de lek is, maar ook en uit voorzorg stroomopwaarts en stroomafwaarts in de ondergrondse buis. Hierdoor zien we ook deksels, die open staan op ons grondgebied.
We hebben natuurlijk vooral gevraagd wanneer de hinder zal eindigen. 
Toen Farys zei dat het misschien tot 7 januari 2019 zou duren omdat de aannemer door het bouwverlof niet aan beton dreigt te geraken, is er rondgebeld om toch een snellere oplossing te vinden. Die is gelukkig gevonden waardoor de betonafwerking op 26/12 zal uitgevoerd worden en de weg vrij zou moeten zijn vanaf 27/12/18, en dus niet pas op 07/01/19.

%d bloggers liken dit: