SINT-PIETERS-LEEUW: – Donderdag 6 december 2018 om 20 uur geeft Ann Voets verheldering en info bij het “beheersplan Rink“, zowel over de geschiedenis ervan als over de toekomst. Afspraak in de raadzaal van het gemeentehuis voor een boeiende avond.


Het oud-strijdersperk naast de Sint-Pieterskerk in het centrum van Leeuw wordt op dit moment helemaal opgefrist. Het is je vermoedelijk ook niet ontgaan dat het oorlogsmonument voor de bibliotheek werd gerestaureerd. De opfrissing van het perk en de restauratie van het monument kaderen in het ‘beheersplan Rink’. In het beheersplan vind je terug hoe de omgeving van de kerk de komende jaren zal worden ingericht. Niet alleen de kerk maar ook de kerkhofmuur en het oorlogsmonument worden onder handen genomen.


Het projectteam o.l.v. Ann Voets maakte het ontwerp op. Dit ontwerp geeft meer info over hoe het erfgoed op lange termijn moet worden onderhouden, hoe vaak en hoeveel dat zal kosten. Zo neemt de gemeente elk jaar een deel van de kerkomgeving onder handen wat uiteindelijk een mooie, opgefriste Rink oplevert.

%d bloggers liken dit: