operatie-CALVADOS-PolitieZone-Zennevallei_ALCOHOLCONTROLESINT-PIETERS-LEEUW: – Afgelopen weekend werd in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 november uitgebreid gecontroleerd. Zowel in Halle als in Sint-Pieters-Leeuw stond de lokale politie Zennevallei opgesteld.
Samen werden er 850 sampling testen uitgevoerd. Een sampling is een toestel dat aangeeft wanneer een persoon ook maar het minste alcohol heeft geconsumeerd. Als deze positief is, dan wordt een tweede nauwkeurigere alcoholtest afgenomen. Deze meet de juiste waarde van alcoholgehalte via de longen. 13 onmiddellijke inningen werden opgesteld voor het blaasresultaat Alarm. 13 processen verbaal werden opgesteld voor het blaasresultaat Positief. Drie personen werd in overtreding bevonden met drugs in het verkeer. In totaal werden zeven rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.

Verder werden ook nog vaststellingen gedaan voor het misbruik van proefrittenplaten, niet-verzekering, vervallen keuring en inbreuken op het rijbewijs.
De controles hebben plaats met maar één doel: een daling van het aantal verkeersongevallen.
Alcohol en drugs beïnvloeden het rijgedrag. Dat is al meermaals bewezen. Ze horen gewoonweg niet in het verkeer. Daarom organiseert de zone dus op regelmatige basis acties, zogenaamde calvados-acties. Calvados staat voor Collectieve Actie voor Leefbaar Verkeer zonder Alcohol, Drugs of
Overdreven Snelheid.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.