2018-11-21-affiche_lezing-De-KeselSINT-PIETERS-LEEUW: – De Leeuwse cultuurraad nodigt u zeer hartelijk uit voor de lezing van Kardinaal Jozef De Kesel over “De plaats van de kerk in de moderne samenleving met migratie”op woensdag 21 november 2018 om 20 uur in het kasteel Coloma ,J Depauwstraat 25 te Sint-Pieters-Leeuw.

De samenleving vandaag is aan fundamentele veranderingen onderhevig.Waar we vroeger in een vrij homogeen christelijke cultuur leefden,is het levensgevoel vandaag zeer geseculariseerd. Tegelijk is de samenleving multicultureel en multireligieus geworden.Wat betekent dit voor de zending van de Kerk? Wat is de plaats van een godsdienst in deze veranderende context? Heeft de Kerk ook een maatschappelijke betekenis? Hoe verhouden Kerk en staat zich? Het zijn deze vragen waarover in deze voordacht zal nagedacht worden.

%d bloggers liken dit: