logo_straffe-streek-gemeenteVLAAMS-BRABANT / SINT-PIETERS-LEEUW: – Vandaag huldigde de provincie Vlaams-Brabant en de vzw Streekproducten Vlaams-Brabant 53 ‘Straffe Streek Gemeenten’ ‘Straffe Streek Gemeenten’ zijn gemeenten die voluit de kaart van de streekproducten trekken.

De actie ‘Straffe Streek Gemeenten’ werd in het leven geroepen om de Vlaams-Brabantse hoeve- en streekproducten te verankeren in heel de provincie en haar gemeenten.

Ondertussen hebben al 53 van de 65 gemeenten het label ‘Straffe Streek Gemeente’ verdiend. Het Straffe Streek Gemeente-label geeft aan dat de gemeente de streekproducten een warm hart toedraagt en er ook effectief werk van maakt.

De volgende gemeenten worden gehuldigd: Aarschot, Affligem, Asse, Beersel, Begijnendijk, Bekkevoort, Bertem, Bierbeek, Boortmeerbeek, Boutersem, Diest , Dilbeek, Galmaarden, Geetbets, Glabbeek, Gooik, Grimbergen, Haacht, Halle, Herent, Herne, Hoegaarden, Hoeilaart, Holsbeek, Huldenberg, Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Keerbergen, Kortenaken, Kortenberg, Landen, Leuven , Lennik, Linter, Lubbeek, Machelen, Meise, Opwijk, Oud-Heverlee, Overijse, Pepingen, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Sint-Pieters-Leeuw, Steenokkerzeel, Ternat, Tervuren, Tielt-Winge, Tienen, Tremelo, Vilvoorde, Zemst en Zoutleeuw.

%d bloggers liken dit: