SINT-PIETERS-LEEUW: – Op zaterdag 20 oktober 2018 pakt de vzw ‘Smile to Me!’ voor het zevende jaar op rij uit met haar evenement voor ‘Anderskinderen’. Anderskinderen zijn kinderen en jongeren met een zware fysische en mentale beperking. Want net zoals hun broers, zussen, mama’s en papa’s zijn ook zij dol op feestjes. Deze keer gaat Smile to Me! letterlijk met hen de boer op onder het thema, ‘Beestenboel’.


Waar deze in 2011 begon als een eenmalige organisatie, groeide deze uit tot de dag waar heel wat anderskinderen jaar-na-jaar enorm naar uitkijken. Sleutel tot dit succes zijn duidelijk feeërieke thema’s als prinsen en prinsessen, avontuurlijke uitdagingen zoals reizen rond de wereld en artistieke uitdagingen zoals het circusleven. Het aantal anderskinderen dat mee doet, groeit ieder jaar. Vorig jaar verwelkomde Smile to Me! zelfs meer dan 50 deelnemers.

Beestenboel
Dit jaar inspireerde het Pajottenland en de unieke omgeving van Sint-Pieters-Leeuw de vrijwilligers van de vzw om het boerenleven als thema op te nemen.
Na een maandenlange voorbereiding zullen twee echte Pajotse boerinnen vanaf 12.00u alle deelnemers en hun familie verwelkomen”, vertelt Carine Singelé, zelf moeder van twee anderskinderen. “Op dat ogenblik nemen de familieleden voor even afscheid van hun oogappel en wordt ieder anderskind begeleid door een persoonlijk assistent die ieder kind kind helpt en begeleidt”, gaat Carine verder.
Heel wat kinderen kijken zelfs al enorm uit naar het terugzien van hun begeleider van het vorige jaar”, glundert Nathalie die ook sinds 2012 mee de organisatie op zich neemt. “Een blij weerzien of een toffe kennismaking met een nieuwe persoonlijke begeleider.”
Daarna gaat de Beestenboel echt van start. In kleinere groepjes én onder begeleiding van een ludiek erfdier, zeg maar een kip, konijn, paard, koe of kat, krijgen alle anderskinderen de kans op zich uit te leven in zes workshops van een halfuurtje waarbij er onder andere wordt geschminkt, gevolksdanst of wordt ‘getinteld’ in een kinderboerderij.
Steeds wat unieks
En ook dit jaar pakt Smile to Me! uit met iets unieks. Dankzij een huifkar met een aangepaste rolstoellift genieten telkens 5 anderskinderen en 20 deelnemers van een rondrit in de Leeuwse omgeving. De Smile to Me! huifkar rijdt zes keer uit tussen 12.30u en 16.30u.
Kinderen die intussen binnen blijven of niet in een workshop actief zijn, zullen zich geen seconde vervelen. In de zaal lopen drie pony’s waaronder één shetlandpony die een rolstoel kan trekken.
Voor anderskinderen die het even wat kalmer aan willen doen, is er nog steeds de
snoezelruimte – de oase van rust – om even op adem te komen en de batterijen op te laden.
Tonen wat je hebt geleerd
Zeven jaar ervaring leert aan Smile to Me! dat anderskinderen ook graag aan familie en vrienden tonen wat ze net leerden. Net voor de apotheose – een foute party tussen vijf en zes uur met DJ Patrick T.- zetten alle deelnemende kinderen hun beste ‘wieltje’ voor tijdens een optreden.
Lekkere boerenkost
Intussen genieten de meegereisde familieleden, vrienden en sympathisanten tijdens deze herfstnamiddag van heel wat lekkere boerenproducten. Op de kaart staan onder andere kramiek met ballekes, krieken en appelmoes en de daarbij passende lekkere dranken.

Anderskinderen kunnen nog steeds inschrijven…
op carine.singele@smiletome.be of met een telefoontje naar 0498 69 89 96. Er is geen uiterste inschrijvingsdatum.

uitroeptekenOok vrijwilligers zijn nog steeds van harte welkom
Vele handen maken het werk licht en maken van de Beestenboel een geslaagde dag. Wij roepen dan ook iedereen die het hart op de juiste plaats heeft, tijd én zin heeft om een handje toe te steken… om ons te contacteren. Voor elk wat wils: persoonlijke begeleiders, helpers in de keuken, aan de bar, voor de opbouw op vrijdag, de muziek en zelfs voor de snoezelruimte. We rekenen op een honderdtal vrijwilligers.”, aldus Carine en Nathalie.
Vrijwilligers zijn verzekerd tijdens het evenement.
Meer info via:carine.singele@smiletome.be

%d bloggers liken dit: