VLAAMS-BRABANT:- In de eerste 6 maanden van het jaar zijn op de Vlaams-Brabantse wegen 6 doden minder gevallen dan in dezelfde periode vorig jaar (van 13 naar 7 verkeersdoden). Nooit eerder waren er dat minder tijdens dezelfde periode van het jaar.


Gouverneur Lodewijk De Witte: “Let wel, het betreft de verkeersdoden ter plaatse. Om het totaal aantal verkeersdoden te weten, moeten nog wel de slachtoffers toegevoegd worden die tot 30 dagen na het ongeval aan hun verwondingen overlijden.

Daling aantal letselongevallen zet zich door
Het aantal letselongevallen daalde van 1506 in 2017 naar 1478 ongevallen in 2018, een daling met 2%. Sedert 2010 is het aantal letselongevallen in Vlaams-Brabant, telkens over de eerste jaarhelft bekeken, gedaald met 22%.

Gouverneur Lodewijk De Witte: “De vermindering van het aantal verkeerslachtoffers gaat verder op de dalende trend voor 2017. Deze bemoedigende cijfers moeten wel met voorzichtigheid bekeken worden, want het gaat enkel over een periode van 6 maanden.
In Vlaams-Brabant blijven we verder inzetten op handhavingsacties, sensibiliserende acties en samenwerking met alle partners zodat deze positieve trend hopelijk ook door de definitieve cijfers voor 2018 wordt gestaafd
.”

%d bloggers liken dit: