VLEZENBEEK: – Het bibliotheekfiliaal in Vlezenbeek sluit even haar deuren en start in september 2018 met een bibliotheekpunt en afhaalpunt in De Merselborre.


Gunther Coppens, schepen voor Bibliotheek: “In het cultureel centrum De Merselborre zal een mooie, actuele collectie ter beschikking zijn, vooral gericht op kinderen en oudere bezoekers.
Voor het uitlenen van de boeken lassen wij een overgangsfase in. Voorlopig zal alles blijven zoals voordien en kan iedereen bij de bibliotheekmedewerker terecht op woensdag van 17 tot 19 uur en op zondag van 10 tot 12 uur.

2017-06-19-zelfuitleen_Z_02Met het oog op de toekomst zal er vanaf 2019 een zelfuitleenbalie geplaatst worden en zullen de leners alle dagen terecht kunnen in het bibliotheekpunt en zelf hun boeken inleveren of ophalen.

Aanvullend zal er op woensdag tussen 17 en 19 uur steeds een bibliotheekmedewerker tot jullie dienst zijn.

Samen met het bibliotheekpunt wordt in Vlezenbeek ook een afhaalpunt opgestart. Een afhaalpunt betekent immers een enorme uitbreiding van de collectie.
Met enkele muisklikken kan elk materiaal uit de hoofdbibliotheek aangevraagd worden en afgehaald in Vlezenbeek, volledig gratis. Afhalen kan dan elke dag van 11 tot 22 uur, uitgezonderd dinsdag.

In Ruisbroek realiseerden de bibliotheek en de gemeente 2 jaar geleden een soortgelijk bibliotheekpunt in het dienstencentrum ’t Paviljoentje. In 2017 kwamen al 160 leners naar het bibliotheekpunt en werden er via het afhaalpunt zo’n 200 boeken, dvd’s en spelletjes gereserveerd.