SINT-PIETERS-LEEUW: – De gemeente investeert tegen september 18.000 euro in automatische slagbomen aan de Mekingenweg die voor en na schooltijd van Don Bosco en Den Top de weg afsluiten en zo verkeersvrij maken. Tevens komt er een verhoogd zebrapad in de Van Houchestraat.
2018-05-18-Mekingenweg-aankondiging-slagboom (6)
Na een eerste kennismaking tijdens de week van de mobiliteit in september 2017, een volledige testweek in februari 2018 en een uitgebreid overleg met ouders, buurtbewoners en scholen in maart 2018 is de beslissing door de gemeente genomen.

Schepen van mobiliteit Jan Desmeth: ” Vanaf 1 september 2018 komt er een autovrije schoolomgeving met een grote parking aan de buitenzijde.
Ten opzichte van de testweek komt er een “kiss & ride-zone” in beide richtingen van de Van Houchestraat, een verhoogd zebrapad, een wandelpadje als verbinding naar de parking Wilgenhof en zullen beide scholen met 10 minuten verschil starten en eindigen.
Dank aan alle betrokkenen voor hun inbreng in de maanden die aan deze beslissing vooraf gingen
.”

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.