SINT-PIETERS-LEEUW:- Vandaag was de Garebaan ter hoogte van de Gemeentelijke basisschool Den Top afgesloten voor het verkeer ter gelegenheid van de “Week van de Mobiliteit”.


De gemeente maakt deze week elke dag de omgeving van twee Leeuwse scholen een beetje autovrij ter gelegenheid van de “Week van de Mobiliteit”. Zo wil ze zowel de kinderen als de ouders eens laten ervaren wat het betekent om aan de schoolpoort een rustige autovrije zone te hebben want: “Wanneer eenieder denkt op veilig te spelen door zijn kind pal voor de schoolpoort te laten uitstappen, creëren we net een algemene onveiligheid voor iedereen.” aldus het gemeentebestuur.

Mekingenweg is knelpunt terwijl parking Wilgenhof vlakbij is. 
2017-09-19-weekmobiliteit_Den-Top_ochtend (26)De Mekingenweg ligt tussen de schoolingangen van Don-Bosco en Den Top. Vanochtend zagen we hoe heel wat wagens vanuit de Hendrik Vanhouchestraat de Mekingenweg inreden om daar te parkeren om hun kinderen te laten uitstappen. Dit zorgde voor extra verkeershinder en gevaarlijke situaties bij het manoeuvreren voor de kinderen en ouders die te voet of met de fiets naar school gingen.
Al deze verkeerschaos kan nochtans helemaal vermeden worden indien iedereen de ruime, gratis, Wilgenhof parking zou gebruiken die vlakbij is. Deze stond vanochtend op geen enkel moment vol.
2017-09-19-weekmobiliteit_Den-Top_ochtend (37)

Deze diashow vereist JavaScript.


Directrice, Tine Coeck: “Wij trachten deze week de ouders te stimuleren om de auto wat verder van de school te parkeren om zo de direkte schoolomgeving veiliger te maken. Vandaag is de straat voor de school afgesloten. De ouders kunnen de straat niet met de wagen inrijden, we wensen dat ze verderaf parkeren en de kinderen dan te voet naar school brengen.
Vandaag hadden er voor de leerlingen ook activiteiten plaats op de straat. Het is fijn dat kinderen ook eens op straat kunnen spelen zoals het vroeger kon.
Nu na schooltijd worden ze nog getrakteerd op een ijsje
“.

Vanaf volgende week na schooltijd begeleide rij tot aan Wilgenhof parking.
De Week van de Mobiliteit krijgt bij basisschool Den Top vanaf volgende week nog een verlengde om het hele schooljaar de schoolbuurt verkeers veiliger te maken.

Directrice, Tine Coeck: ” Vanaf volgende week starten we op school met een rij die na schooltijd vertrekt op school en onder begeleiding van leerkrachten naar de parking oud Wilgenhof gaan in de Vanhouchestraat om ook daar te stimuleren dat ouders op de ruime parking parkeren en niet met de auto tot aan de school rijden waar dan verkeerschaos ontstaat. Dit zal veel veiliger zijn voor de kinderen aan de school!

Na schooltijd werden de leerlingen getrakteerd op een ijsje.

Deze diashow vereist JavaScript.

%d bloggers liken dit: