2017-08-08-De-Lijn-busSINT-PIETERS-LEEUW: – De vakbondsactie tegen de pensioenplannen van de regering verstoort de dienstverlening van de Lijn in heel Vlaanderen. 

Situatie De Lijn 6.00 uur:
In Leuven, Oost-Brabant en de Noordrand is voorlopig ruim twee derde van de chauffeurs aan het werk. In het Pajottenland is de hinder wat zwaarder, daar rijdt zowat zes op de tien. Ook op een aantal lijnen uitgebaat door onderaannemers rijden er minder bussen.

MIVB Brussel situatie 7u30:
Metro 1 en 5 rijden
Trams 3, 4, 7, 51, 82, 92 en 94 rijden
Bus 15, 21, 29, 34, 46, 71, 87 en 95 rijden

Donderdag 17 mei tot en met zondag 20 mei
Van donderdag tot en met zondag roepen de socialistische en liberale vakbond op om te staken tegen de plannen voor een efficiëntere werking van De Lijn. De vakbonden laten hun leden zelf kiezen wanneer ze dit doen. Omdat ACV Openbare Diensten en de onderaannemers niet deelnemen aan de actie, zullen er wel bussen en trams rijden. De hinder zal vermoedelijk het grootste zijn in de steden, daar zoek je beter een alternatief. Dat geldt ook voor wie naar de concerten van Marco Borsato in het Sportpaleis gaat. Ga je naar Extrema Outdoor, dan verwachten we dat je met de bus naar het festival kan gaan.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: