VLEZENBEEK: – Het hemelvaartweekend is al enkele jaren 1000km-weekend. vier dagen lang wordt er gefietst voor Kom op tegen Kanker. Elk deelnemend team van 4 fietsers zamelde 5000 euro in om mogen deel te nemen.
Vandaag, dag 3 doorkruisten ze ook Vlezenbeek aan het rond punt 5-hoek naar de Postweg. Onder hen fietsers van de Gummiekits en Nidasjtere, ploegen uit Sint-Pieters-Leeuw.


De 1000km is intussen aan zijn negende editie toe. Het parcours bestaat uit acht ritten van 125 km. Elke ochtend fietsen de pelotons vanuit Mechelen naar een middagstad, en in de namiddag fietsen ze terug naar Mechelen. Er zijn drie snelheden waarin de verschillende pelotons rijden: 24, 27 en 30 km/u. De namiddagrit ging vandaag van Zottegem naar Brussel-Heizel, Vlezenbeek naar Mechelen.

Campagneleider Frank Deboosere. “Het geld dat dit jaar ingezameld wordt gaat naar klinische studies. Mensen met een zeldzame vorm van kanker blijven nu vaak in de kou staan, omdat de farmaceutische industrie te weinig interesse in hen toont. Daarom zamelen we via de 1000km geld in voor deze onderzoeken.”

Deze diashow vereist JavaScript.

Meer info: www.1000km.be

%d bloggers liken dit: