2018-01-27-Coderdojo_Sint-Pieters-Leeuw_07SINT-PIETERS-LEEUW: – Goed nieuws voor alle programmeerkids in de buurt! Na het succes van de pop-up Coderdojo in de bib op 27 januari en de enthousiaste reacties van de deelnemers is er gekozen om een volwaardige CoderDojo op te richten in Sint-Pieters-Leeuw.
Elke eerste zaterdag van de maand, startend op 5 mei 2018, palmt CoderDojo Sint-Pieters-Leeuw de hoofdbibliotheek in van 14 tot 17 uur. Inschrijven voor de gratis sessies kan via deze link – klik hier.

Voor de leken die het in Keulen horen donderen: wat houdt een CoderDojo nu weer in? Tijdens een CoderDojo kan je alles leren over websites, games, apps en software en ga je er onmiddellijk mee aan de slag: de basics van Scratch en CodeCombat/ Minecraft, objecten aansturen met Arduino, apps maken met App Inventor, …

Een Dojo wordt volledig door vrijwilligers voorbereid en gegeven. Mentors leggen uit, doen voor, leren aan en stimuleren fantasie en creativiteit. Voorkennis en eigen IT-materiaal is niet nodig (al mag dat natuurlijk), een gezonde en leergierige houding wel. Het principe: kinderen al spelend de wereld van het programmeren laten ontdekken.

coderDojoBelgiumPraktisch informatie
Je kan deelnemen tussen 7 en 18 jaar. Ben je  jonger dan 12 jaar dan word je het best begeleid door (een van) je ouders. Je ouders hoeven niet de hele tijd aanwezig te zijn, maar moeten wel in de buurt blijven zodat we hen kunnen contacteren.
Wanneer: elke eerste zaterdag van de maand van 14 tot 17 uur.
Waar: in de hoofdbibliotheek van Sint-Pieters-Leeuw, aan de Rink.
Inschrijven: is verplicht, want de plaatsen zijn beperkt, via www.coderdojobelgium.be.

Zie ook ons artikel – Succesvolle try-out Coderdojo in Sint-Pieters-Leeuw

%d bloggers liken dit: