SINT-PIETERS-LEEUW: – In het provincie gebouw ondertekende woensdag burgemeester Deconinck in het bijzijn van gedeputeerde Tie Roefs het gemeentecharter drink kraantjeswater.
2018-04-25-drinkkraantjeswater
De Watergroep wil met dit project de gemeenten aansporen om een gezonde en milieuvriendelijke leefomgeving te creëren. 23 Vlaams-Brabantse gemeenten ondertekenden op 25 april, in het bijzijn van de peter Herman Verbruggen, het kraantjeswatercharter.

Kraantjeswater is goed voor de portemonnee, het milieu en zelfs voor de mobiliteit op onze wegen! Het komt 24u op 24u uit onze kraan en is een stuk goedkoper dan flessenwater. Bovendien moet het niet over de weg vervoerd worden, de flessen moeten niet geproduceerd worden en het plastic afval niet verwerkt. Redenen genoeg dus om over te schakelen op kraantjeswater”, zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid. “De provincie Vlaams-Brabant ondersteunt dit initiatief dan ook graag. Het draagt immers bij aan onze ambitie om tegen 2040 klimaatneutraal te zijn en het sluit aan bij de klimaatactieplannen van onze gemeenten.”

2018-04-25-drinkkraantjeswater-2Herman Verbruggen, peter van drinKraantjeswater, meent dat de Vlaming nog niet zo goed zijn luxueuze toestand inziet: “Kraantjeswater is een gezond en ecologisch product van topkwaliteit. Het wordt dagelijks op meer dan 60 kwaliteitseisen gecontroleerd. Een draai aan de keukenkraan volstaat om lekker, vers water te krijgen. En dat zonder verpakking of transport! Ik ben fiere peter van dit project en draag graag mijn steentje bij om jong én oud hiervan bewust te maken. Laat dat flessenwater staan en kies voor water van de kraan!
info en tips vind je op www.drinkraantjeswater.be.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.