SINT-PIETERS-LEEUW: – Heb je altijd gevoetbald en wil je nog altijd in leuk gezelschap een balletje trappen? Of heb je nooit gevoetbald maar wil  je het op latere leeftijd (+55) toch eens proberen? Dan is wandelvoetbal misschien iets voor jou.Op maandag 9 april 2018 om 14u30uur kan je op het veld van SK Leeuw proeven van wat wandelvoetbal juist is met een training en oefen-wedstrijdje.


Initiatiefnemer Patrick Dedoncker : “De bedoeling is van de mensen die interesse hebben de kans te laten om eens te proberen aan wandelvoetbal te doen. Er is voorzien om een demo training te doen met opwarming gevolgd door een match tussen de twee ploegen. 2X15min. De bedoeling is om volgende seizoen van start te gaan met een ploeg wandelvoetballers en voetbalsters (mix) op Sk Leeuw.
Als er genoeg spelers (sters) interesse tonen zullen ze in de maand mei kunnen deelnemen aan het tornooi dat Verbroedering Beersel-Drogenbos organiseert. Ze zullen er kunnen spelen tegen ondermeer OHL,KAA GENT, KRC GENK, KV KORTRIJK , enz.

Wandelvoetbal is een teamsport waarbij het gevaar op blessures beperkt blijft en 55-plussers de kans krijgen om nieuwe mensen te leren kennen. De spelvorm is inmiddels zo populair in Engeland en Nederland dat de sport over heel Europa is overgenomen.
De regels zijn helemaal anders. Zo wordt er met ploegen van vijf tegen vijf gespeeld op een klein veld van ongeveer 20 bij 30m, is lopen logischerwijze niet toegestaan en staat er ook geen doelman tussen de palen. Bovendien mag de bal niet boven heuphoogte komen en mag je geen contact met de tegenstander maken. Het spelplezier staat voorop. Na een opwarming en enkele oefeningen spelen ze onderling een wedstrijdje van 2x 15 minuten. Nadien kan u in de kantine napraten bij een drankje.

Wat zijn de condities om te mogen deelnemen?
Goed humeur
Min +55 jaar zijn
Man / Vrouw
Sportkledi en schoeisels meebrengen
Afspraak aan 14u00 op SKL.

Meer info te verkrijgen bij initiatiefnemer Patrick Dedoncker: 0477/548000 patrick.dedoncker1@telenet.be

%d bloggers liken dit: