SINT-PIETERS-LEEUW: – Donderdag 22 februari 20u organiseert Markant Sint-Pieters-Leeuw een lezing door Dokter Hilde Deconinck (oogarts) die getuigt over vrijwilligerswerk in Afrika voor “See and Smile”.
2018-02-18-oog
Tanzania, enkele jaren geleden. Een lange rij mensen schuift aan voor een oogconsultatie bij See and Smile, een politiek onafhankelijke organisatie die humanitaire missies voert in onderontwikkelde regio’s in derdewereldlanden.
Op die missies doen oogartsen, plastische chirurgen, anesthesisten, tandartsen, optiekers en verpleegkundigen medische consultaties en operatieve ingrepen en geven opleiding en/of bijscholing aan de lokale gezondheidswerkers.
Meerdere keren per jaar trekken zij naar verschillende landen in Afrika en Azië om daar vooral cataractoperaties, behandelingen voor gespleten lip en verhemelte en tandheelkundige ingrepen uit te voeren. Ze werken als vrijwilliger en hun reis en alle medisch materiaal betalen ze zelf.
Dokter Hilde Deconinck is één van die oogartsen. Zij komt ons vertellen over het mooie en zinvolle werk dat zij met See and Smile vzw al heeft verricht.
Cataract is een veel voorkomende ziekte, en op wereldvlak de voornaamste oorzaak van blindheid.
Dokter Deconinck geeft ons een theoretische inleiding over deze ziekte, met cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie. En neemt ons daarna mee op in heel veel fotomateriaal mee op missie naar de moeilijk bereikbare gebieden in Tanzania, waar de lokale bevolking op medische hulp van de organisatie wacht.

Het wordt een ongemeen boeiende avond in CC Coloma, Roosezolder op donderdagavond 22 februari 2018 om 20 u.
Welkom! En breng gerust wat extra volk mee, Markant SPL stelt deze avond open voor iedereen. Inkom 7 euro. Tot dan!

%d bloggers liken dit: