SINT-PIETERS-LEEUW: – De Colruyt Group heeft via haar vastgoedtak Colim cvba een omgevingsvergunning aangevraagd voor het bouwen en exploiteren van een Dats24-tankstation aan de Bergensesteenweg 201-203-207-213.
Het tankstation zal gebouwd worden op de voormalige site Bergpoort en twee pompeilanden krijgen. Men zal er tevens CNG (Compressed Natural Gas of aardgas) kunnen tanken.


Op de gemeenteraad van 25/11/16 raakte bekend dat het winnende bod op de openbare verkoop van de site Bergpoort kwam van Colruyt Group, voor een bedrag van € 2.975.000.

De huidige Colruyt winkel aan de Bergensesteenweg is één van de oudste van het land en Colruyt wil deze op termijn vervangen door een nieuwe winkel. De Colruyt Group kocht eerder ook al de oude post aan zodat het over een groot aaneengesloten terrein beschikt waar het nu reeds een Dats24-tankstation wil bouwen.
De bedoeling is om aan de Bergpoort een nieuwe winkel te creëren die voldoet aan de hedendaagse normen, en vooral aan de behoeften van de klanten.
De site van de huidige winkel zal dan nadien volledig ingericht worden als parking. Dankzij deze werkwijze kan de oude supermarkt ook gewoon openblijven wanneer de nieuwe winkel zal gebouwd wordt.  Een aanvraag hiervoor zal de groep binnenkort indienen.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.