ALCOHOLCONTROLE-politie_PZ-ZennevalleiBELGIË: – Van vrijdag 12 januari vanaf 18.00 uur tot maandag 15 januari 2018 om 6.00 uur organiseert de Federale Wegpolitie in heel het land het “Weekend zonder alcohol achter het stuur“, dit in samenwerking met 128 lokale politiezones, VIAS en de gewesten.

Uit de eerdere resultaten van het “Weekend zonder alcohol achter het stuur” blijkt dat sensibilisering nog steeds belangrijk is. De media-aandacht voor deze actie, de inzet van het personeel van de lokale en federale politie en de aanwezigheid van de BOB-ploegen van VIAS op de verschillende controleplaatsen en evenementen hebben ervoor gezorgd dat bestuurders gesensibiliseerd werden.

Uit de ongevallenstatistieken blijkt dat bepaalde bestuurders nog te tolerant zijn ten opzichte van alcohol achter het stuur. In 2016 waren er 4300 verkeersongevallen waarbij minstens één bestuurder onder invloed van alcohol was. Dat betekent dat in België één letselongeval op acht te wijten is aan alcohol.

Tijdens de wintereditie van het weekend zonder alcohol vorig jaar werden 16 122 bestuurders gecontroleerd. 15 270 (97,88 %) bestuurders waren safe en 2,12 % reed onder invloed van alcohol.

De politie, de gewesten en VIAS zetten zich 100 % in voor een resultaat van 0 % bestuurders die rijden onder invloed.

Een gedragswijziging kan mensenlevens redden op onze wegen! Via deze sensibiliseringsactie moedigen we de weggebruikers aan om na te denken over oplossingen (een BOB aanduiden, ter plaatse overnachten, het openbaar vervoer gebruiken, een taxi bellen enz.). Deze campagne is een gelegenheid voor iedereen om zich bewust te worden van de gevaren maar ook van het bestaan van echte alternatieven die gemakkelijk nieuwe gewoontes kunnen worden.”

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.