2017-12-01-flyer_IvanSINT-PIETERS-LEEUW: – ’t EI organiseert op vrijdag 1 december 2017 om 20.00 uur een lezing van VRT-journalist Ivan Ollevier “We’re out!” over de Brexit.

“We’re out.” Dat waren de woorden waarmee de BBC op de ochtend van 24 juni 2016 de kijker begroette. Daags voordien hadden de Britten met een kleine meerderheid in een referendum voor een uitstap uit de Europese Unie gestemd. VRT-journalist Ivan Ollevier legt uit hoe het zo ver is kunnen komen, en wie er nu beter van wordt, van die brexit. Wordt iemand daar wel beter van? De Britten? En wij dan? Zullen wij mee moeten betalen voor hun brexit?
Ivan Ollevier volgde het brexit-referendum vanaf de eerste rij en bracht vanuit Londen wekenlang verslag uit voor het televisiejournaal van de VRT. Hij publiceerde dit jaar ‘Het gekroonde eiland’ over dit thema en blijft voor ons deze boeiende ontwikkeling op de voet volgen. Deze lezing is een organisatie van ‘tEI.
Prijs: € 10,0
inschrijven: teiding@skynet.be
locatie: GCC Coloma, Joseph Depauwstraat 25 te Sint-Pieters-Leeuw