RUISBROEK: – Een aantal inwoners uit deelgemeente Ruisbroek van Sint-Pieters-Leeuw, verenigd als ‘Ruisbroek Droomt’, organiseren een gespreksavond over hun droom. Het ‘Land van Ruusbroec’, een gebied tussen Ruisbroek, Drogenbos, Beersel en Lot, kan uitgroeien tot een uitgestrekt en wild natuurgebied van 400 ha. Hoe ziet dat er concreet uit en op welke manier kan die droom gerealiseerd worden?
Iedereen is welkom om mee te dromen op donderdag 12 oktober om 19u in FeliXart museum (Kuikenstraat 6, Drogenbos). 


Er wordt gedebatteerd met de Vlaamse bouwmeester Leo Van Broeck (Atelier Bouwmeester), Hendrik Schoukens (Ugent), Jan Loos (vzw landschap) en Jeroen Reyniers (VLM).
Het debat wordt gemodereerd door Roeland Dudal van Architecture Workroom Brussels. De gespreksavond wordt ondersteund door het strategisch project Zennevallei en het FeliXartmuseum.

Als achtergrond informatie zie onderstaand artikel uit Pajot Zenne magazine dat binnen twee weken verschijnt.


Praktisch over deze gespreksavond: zie www.facebook.com/events/163088060934631.

Dit initiatief kadert in de expo over ‘Wonen en werken in de Zennevallei’. Te bezoeken tot en met 22 oktober 2017 in het FeliXartmuseum te Drogenbos.
Project Zennevallei van provincie Vlaams-Brabant, Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei, gemeenten Beersel, Drogenbos, Halle, Sint-Pieters-Leeuw en de Vlaamse overheid in samenwerking met heel wat partners.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: