ZUUN: – Donderdag 21 september 2017 is het Wereld Alzheimerdag, een dag waarop de Leeuwse dienstencentra en woonzorgcentrum de ziekte eens extra onder de aandacht brengen van de Leeuwse bevolking.

Verschillende diensten slaan de handen in elkaar en zullen volgende initiatieven nemen:
* Organiseren van een zintuigenwandeling: tijdens een wandeling vanuit Zilverlinde/Meander gaan we naar de vijver in Zuun en onderweg zal men de natuur zien, horen, voelen, ruiken en proeven. Iedereen is welkom maar specifieke aandacht gaat uit naar ouderen die enkel nog met begeleiding dergelijke wandeling kunnen maken. De wandeling is zeker rolstoeltoegankelijk. Wie geen persoonlijke begeleider heeft zal een vrijwilliger of een student toegewezen krijgen.
Wie zich wil opgeven als vrijwilliger om een rolstoelpatiënt tijdens deze wandeling te begeleiden is zeker welkom.
Onthaal vanaf 13u in WZC Zilverlinde, vertrek om 13.30u.
Inschrijvingen: Wie wenst deel te nemen aan de wandeling moet op voorhand inschrijven. Inschrijven kan in WZC Zilverlinde of via mail naar Vera De Boeck, referentiepersoon dementie – WZC Zilverlinde, T 02 370 88 85, vera.de.boeck@ocmwspl.be.

* Op verschillende locaties snoep verkopen ten voordele van de Alzheimerliga.
* Bladwijzer met info en tips over dementie zullen gratis te verkrijgen zijn bij huisartsen en apothekers.
* Alle bewoners van het woonzorgcentrum en alle klanten van de dienstcentra eten op Alzheimerdag op een place-mat met onze slogan “Als Alzheimer toeslaat…dan vergeten wij jou niet!”

%d bloggers liken dit: