telefoonnummer-1722BELGIË: – Het KMI heeft voor vandaag, 15 augustus 2017, code oranje afgekondigd voor een groot deel van het land. Momenteel is er sprake van stevige onweders in West-Vlaanderen die in een sneltempo naar het oosten trekken. Het nieuwe noodnummer 1722 is voor het eerst sinds de oprichting actief.

Door de afkondiging van code oranje besliste Binnenlandse Zaken om voor de eerste keer het nieuwe noodnummer 1722 te activeren. Dat nummer kunnen mensen gebruiken als ze de brandweer nodig hebben bij stormschade of wateroverlast. Het is de bedoeling om het nummer 112 zo te ontlasten en enkel te houden voor levensbedreigende situaties.

Als je 1722 belt, vragen we je om geduld te oefenen. Haak niet in want daardoor kom je opnieuw achteraan de wachtrij terecht. Tijdens noodweer loopt het aantal telefoontjes zeer snel hoog op. De brandweer doet al het mogelijke om je zo snel mogelijk te helpen maar kan niet overal tegelijk zijn. Dus als je al gebeld hebt naar 1722, bel dan niet terug om te vragen wanneer de brandweer komt.

Gezien het grote aantal oproepen, is het uitzonderlijk mogelijk dat je oproep wordt onderbroken terwijl je wacht. Probeer dan wat later opnieuw.

Na het noodweer zal het nummer 1722 automatisch gedeactiveerd worden.

Je kan waterschade en stormschade ook melden via het invulformulier op de website van onze brandweerzone: http://vlaamsbrabantwest.be/

UPDATE 15u45: – Het KMI heeft de code oranje die sinds vanochtend van kracht was, opgeheven. In de provincie Vlaams-Brabant geldt wel nog een code geel tot 19 uur vanavond.

%d bloggers liken dit: