2016-10-10-stadsradio-sportprogramma_bloed-zweet-en-tranen_02REGIO: – Vlaams minister van Media Sven Gatz heeft de eerste 35 lokale radio’s erkend. Onder hen Stadsradio Halle en radio Victoria. Zij kunnen nu bij de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) een zendvergunning aanvragen. Vergunde lokale radio’s kunnen vanaf 1 januari 2018 uitzenden in het gebied waarvoor ze het frequentiepakket hebben verworven.

Zoals bekend werkt minister Gatz aan een hervorming van het radiolandschap. Daarmee wil hij de landelijke commerciële radio’s (Q Music, Joe FM en Nostalgie) voorbereiden op een omschakeling naar DAB+.
2017-07-15-studio_Stadsradio-HalleDe minister werkt ook aan de opstart van een nieuw soort radiozenders (commerciële netwerkradio’s). Er komen 4 netwerkradio’s bij met een voornamelijk stedelijke dekking.
Daarnaast wil de minister met het nieuwe frequentieplan de vele lokale radio’s in Vlaanderen leefbaarder maken. Hij wil de lokale zenders versterken en het aanbod verruimen door frequentiepakketten te bundelen. De lokale radio van 2018 zal daardoor een groter maar toch nog altijd een lokaal afgebakend publiek bereiken. Dit grotere bereik maakt de lokale radio’s economisch beter leefbaar, omdat ze bijvoorbeeld uit een groter gebied reclame-inkomsten kunnen werven en een groter publiek kunnen aanspreken.
De erkenning van de landelijke commerciële radio’s werd eerder al verlengd met 4 jaar. Voor erkenningen van de nieuwe netwerkradio’s en de lokale radiozenders werd een oproep gelanceerd. Die oproep werd op 14 juni jl. afgesloten. Er kwamen 236 aanvragen binnen, waarvan 222 voor lokale radio’s en 14 voor netwerkradio’s. Eén aanvraag bleek niet ontvankelijk.
2017-07-15-radio-Victoria_studio.jpgDe minister besliste vandaag de eerste 35 lokale radio’s te erkennen.
Sven Gatz:Het gaat om de lokale radio-omroepen die als enige kandidaat waren voor een welbepaald frequentiepakket. Zij kunnen nu hun dossier voor de VRM klaarmaken en indienen om zo een zendvergunning te bekomen. Vanaf 1 januari 2018 kunnen radio’s met een zendvergunning de ether in.

4 Frequentiepakket 025 – Beersel [105.6 FM] Stadsradio Halle – Omega-Zuid Niet Openbare Radio, stadsradio Halle, Vereniging zonder winstoogmerk
16 Frequentiepakket 076 – Halle [105.2 FM] Victoria – Victoria (Vrije Culturele Organisatie voor Regionale Informatieoverdracht), Vereniging zonder winstoogmerk

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: