2017-07-02-2pastoors_01SINT-PIETERS-LEEUW: – Zondag 2 juli heeft E.H. Gerrit Van den Houte zijn laatste viering voorgedragen in de Sint-Pieterskerk van Sint-Pieters-Leeuw. Na 15 jaar in het midden van deze parochie te hebben gestaan, zal hij nu van een welverdiende rust genieten.

Ook de parochies van Zuun, Ruisbroek en Negenmanneke verliezen dus hun pastoor. Voor het eerst in zowat 1.000 jaar zal er dus geen eigen priester meer verbonden zijn aan deze parochies.

Enkele dagen voordien had ook pater Vermeiren al afscheid genomen van zijn parochies Vlezenbeek, Oudenaken en Sint-Laureins-Berchem.

Ze werden tijdens een receptie door de gemeente in de bloemetjes gezet. Een passend afscheid kwam ook vanuit de Gemeentelijke Werkgroep voor Streek- en Volkskunde. Zij bundelden de teksten van pastoor Van den Houte in een nieuwe Lewe-uitgave: fresco’s van Georges de Geetere en glasramen van de Sint-Pieterskerk. Beide heren kregen een gesigneerd exemplaar mee naar huis.

%d bloggers liken dit: