REGIO: – Vandaag raakte bekend dat internationaal gerenomeerd kunstglazenier Maurits Nevens op 26 mei overleden is in zijn huis in Puurs. Hij was 88 jaar.
De gebedsdienst zal plaatsvinden in de parochiekerk Sint-Lambertus te Beersel (Herman Teirlinckplein) op zaterdag 3 juni 2017 om 10.00 uur.
2016-11-04_75jaar_leeuw-art-02

Docent Emeritus Hogeschool voor Kunst en Wetenschap Sint-Lukas Gent
Eredocent Pedagogische Hogeschool Karel de Grote te Berchem
Erevoorzitter van Kunstkorf Lot
5de Ereburger gemeente Beersel
Van Davidsfonds Sint-Pieters-Leeuw ontving Maurits Nevens in 2009 het Vic Feytons Erediploma.


Maurits Nevens is een kunstenaar met internationale uitstraling en maakt ook wandschilderingen en mozaïek. Zijn werken zijn te vinden in o.a. Amsterdam, Sydney, San Francisco, Salzburg, Darmstadt, het eiland Réunion, Rome waar hij twee glasramen voor de San Guliano dei Fiamminghi-kerk in hartje Rome maakte.
In eigen land maakte hij werken voor Leuven, Oostende, Antwerpen, Beersel en voor het rozenmuseum in Sint-Pieters-Leeuw. Over zijn werk in het rozenmuseum schreef Maurits toen het volgende: “De bedoeling was de ruimte in een atmosfeer te dompelen van voornaam genot van warm licht, gebracht door een hymne of een ode aan de onvergankelijke roos …” .

Op 4 november 2016 was Maurits nog in het Coloma kasteel ter gelegenheid van de “tentoonstelling 75 jaar Leeuw Art” (klik hier) waar hij gehuldigd werd.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

1 comment

  1. Maurits Nevens was naast een groot kunstenaar ook een bevlogen pedagoog. Zo hielp hij mij, los van enige betutteling, mijn eerste kunsttentoonstelling in het Cultuurcentrum Coloma tot een goed einde brengen. En niemand beter dan deze veel wetende maar altijd eenvoudig gebleven kunstpaus kon een een vernissage beter duiden door zijn stijl- en inhoudrijke openingsspeeches.
    We zullen hem missen.
    Denis Deneulin, cultuurfunctionaris CC Coloma 1993-2016

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: