ZENNEVALLEI: – De politiezone Zennevallei (Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw) organiseerde vrijdag haar eerste lentehappening: Een netwerk evenement gericht op het groeten en ontmoeten, het aanhalen van bestaande banden en het leggen van nieuwe contacten voor hun belanghebbenden, de medewerkers en hun belangrijkste partners.

Bij deze gelegenheid stelden ze ook huin belangrijkste verwezelijkingen en hun toekomstvisie voor.
tussendoor was er een intermezoo door ‘buurtcommissaris’ Willy Herremans.

Personeel
Korpschef Marc Crispel: ” Eind 2016 is de instroom van nieuwe politieleden op gang gekomen en er zou een stroomversnelling moeten komen eind 2017.. Als er nu niemand van de inspecteurs zou vertrekken en iedereen komt binnen zoals gepland is dan zitten we eind dit jaar vol op het vlak van inspecteurs. Maar dan begint de uitdaging voor hoofdinspecteurs,…
We zijn gefusioneerd om de statuten beter na te leven. We moeten er dan ook blijven over waken dat we dit kunnen doen in tijden dat de vraag naar veiligheid en politie nog nooit zo groot is geweest.
We moeten ook eens goed nadenken hoe we met ons politiepersoneel moeten omgaan. Zowel jong als oud verdienen de nodige aandacht.

Nieuw commissariaat in Halle in de gebouwen van de vroegere rijkswachtkazerne.
Korpschef Marc Crispel: ” Het gebouw zal moeten gestript en herbouwd worden. Een deel zal afgebroken worden en er komt een gedeelte nieuwbouw.
De plannen werden vanmorgen op het college van burgemeester en schepenen in Halle besproken. Binnenkort ook op het politiecollege en de politieraad.

We hopen de ganse sector Zuid (= Halle) in 2020 een nieuw onderkomen te geven (nvdr. weg uit het stadhuis van Halle).
De sectorwerking van onze interventieploegen komt dan in de vernieuwde oude rijkswachtkazerne evenals de de recherche, wijkwerking en verkeersdienst van sector Zuid.
Het betreft ongeveer 130 personeelsleden die er hun onderkomen zullen hebben.
Mensen hebben wel soms een foute perceptie. Onze politie mensen hebben in het gebouw hun standplaats maar zijn meestal op de baan om te patrouilleren dus bij een oproep of interceptie vertrekken ze meestal niet vanuit onze gebouwen maar van waar ze op dat moment op patrouille zijn! Dus de locatie van de gebouwen heeft minder belang.”

Deze diashow vereist JavaScript.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: