RSS

Resultaten 7de flitsmarathon – Speed Marathon

20 Apr

BELGIË: – Al voor de zevende keer hebben de federale wegpolitie en de lokale politie hun krachten gebundeld om gedurende 24 uur te controleren op overdreven en onaangepaste snelheid. Tijdens de 24-uur durende flitsmarathon, die van start ging op 19 april om 06:00 uur, werden door de federale wegpolitie en de 146 deelnemende lokale politiezones, 1 359 856 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden 2,46 % van de bestuurders te snel. Er werden in totaal 78 rijbewijzen ingetrokken.


Dankzij de massale betrokkenheid van de politiezones en de inzet van bemande en onbemande camera’s kon een tot nu toe nooit bereikt aantal voertuigen worden gecontroleerd. De controles vonden plaats zowel met mobiele als vaste dispositieven en dit op de autosnelwegen, gewestwegen en lokale wegen. In vergelijking met de vorige editie van oktober 2016 werden er dus veel meer voertuigen gecontroleerd en waren er minder bestuurders in overtreding.
Deze geïntegreerde politieactie werd voorafgaandelijk aangekondigd in de media, dit met de bedoeling te sensibiliseren en het onderwerp snelheid bespreekbaar te maken. We willen de mensen overtuigen dat ze zonder de toegelaten snelheid te overschrijden even snel op hun bestemming zijn met minder stress en op een veiligere manier.

 
Reacties staat uit voor Resultaten 7de flitsmarathon – Speed Marathon

Geplaatst door op april 20, 2017 in actualiteit, Sint-Pieters-Leeuw

 

Tags:

Reacties zijn gesloten.

 
%d bloggers liken dit: