2017-04-08-kerkhof_Vlezenbeek_deel-park1ZUUN / VLEZENBEEK: – Vanaf dinsdag 18 april 2017 starten ontruimingswerken op de begraafplaatsen van Zuun en Vlezenbeek. Om ruimte vrij te maken voor nieuwe graven, worden een aantal niet-geconcedeerde graven (gewone graven) verwijderd. Op de begraafplaats van Zuun gaat het om perk 2, perk 5 en perk 11. Op de begraafplaats van Vlezenbeek gaat het om perk 7 en een deel van perk 1.

Tijdens de volledige duurtijd van de werken worden de voornoemde perken afgeschermd voor het publiek. In een eerste fase worden de grafzerken van de betrokken graven verwijderd. Vervolgens worden in een tweede fase de stoffelijke resten opgegraven en verzameld in een ossuarium. Dit ontknekelen gebeurt enkel voor perk 5 in Zuun en voor een deel van perk 1 in Vlezenbeek.
In de toekomst zullen de ontruimde perken opnieuw gebruikt worden als begraafplaats.

De ontruimingswerken werden reeds bekendgemaakt tussen september 2015 en september 2016 via een bericht aan de betrokken graven en aan alle in- en uitgangen van de begraafplaatsen. Hierdoor zijn de nabestaanden op de hoogte en kregen zij de tijd om voorwerpen op de grafzerken van de overledenen weg te halen.

%d bloggers liken dit: