2017-03-28-speelboom_jeugdverblijfscentrum_Hanenbos_01DWORP / ZUUN: – Sven Gatz, Vlaams minister van jeugd, Tie Roefs, gedeputeerde voor jeugd huldigden samen met het 4de leerjaar van de Sint Lutgardisschool uit Zuun, die op dit moment in Hanenbos verblijven , de nieuwe speelboom van het jeugdverblijfcentrum in. De nieuwe attractie werd gemaakt door boomkunstenaar Koen Vandewalle. Vanaf 2018 zal Hanenbos niet langer door de provincie maar door Vlaanderen beheerd worden.

Het provinciale jeugdverblijfcentrum Hanenbos in Dworp kent succes. Heel wat groepen hebben de weg naar het centrum gevonden. In 2016 werd er 13.504 keer overnacht.

Hanenbos biedt dan ook heel wat mogelijkheden voor een verblijf in de natuur’, zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor jeugd. ‘Het bos is één van de grootste troeven van het centrum en verblijvers kunnen exclusief gebruik maken van een speelbos van 13.5 ha. Dit bos beschikt over een bosbeleefpad, een speelveld en een verhard sportterrein. We zijn blij dat we, in het laatste jaar dat de provincie Hanenbos beheert, nog een nieuwe en mooie attractie kunnen toevoegen. Een oude zieke kastanjelaar werd door boomkunstenaar Koen Vandewalle omgevormd tot een speelboom’.

Sven Gatz, Vlaams minister van Jeugd: “Ik ben hier vandaag uitgenodigd om eigenlijk al wat de overgang van dit provinciaal domein Hanenbos naar het departement Jeugd van de Vlaamse Gemeenschap op te starten. De overdracht is pas voor 1 januari 2018 maar wij proberen mekaar nu toch al te vinden om zowel voor de werking, het gebouw als voor het personeel de nodige rust te creëren.
Hanenbos is erg complementair met Destelheide en zal dus mooi passen binnen de vzw Algemene Dienst voor Jeugdtoerisme.

Natuurlijk werd de speelboom die de startplaats vormt voor een klimparcours in het bos meteen uitgetest door de kinderen van de Sint Lutgardisschool die voor hun bosklassen in Hanenbos verblijven.
2017-03-28-speelboom_jeugdverblijfscentrum_Hanenbos_3

%d bloggers liken dit: