VLEZENBEEK: – In samenwerking met het Reizend Bakhuis organiseert Bakhuis La Source uit Vlezenbeek op dinsdagavond 21 februari 2017 om 20.00h een uniek informatie-moment over de bouw en restauratie van authentieke lemen bakovens en bijhorende bakhuisjes.


Hilbrand en Wensel van Reizend Bakhuis bouwden de afgelopen jaren al een 60-tal houtgestookte ovens, van het type zoals ze in Vlaanderen in iedere grotere boerderij of als buurtoven voorkwam.
Droom je ervan om thuis een houtoven te hebben om je eigen brood en pizza te bakken? Kom dan zeker luisteren en geniet van een boeiende avond met degustatie van typische houtovenbereidingen.
Het programma is als volgt:
– Verwelkoming met aperitief vanaf 19.30h in Bakhuis La Source
– Voordracht over nieuwbouw en restauratie van lemen houtgestookte bakovens en bijhorende bakhuisjes met uitvoerig beeldmateriaal (Hilbrand De Vuyst en Wensel Mertens, Reizend Bakhuis)
– Gelegenheid tot vraagstelling en bezoek aan de houtoven in werking van Bakhuis La Source
– Degustatie van diverse houtovenbereidingen met streekbieren

Vooraf inschrijven is noodzakelijk, het aantal plaatsen is beperkt tot 20. Inschrijven doe je per mail naar info@bakhuislasource.be of via telefoon op 0495 510914.
Voor slechts 15 euro per persoon (ter plaatse te betalen) krijg je een welkomaperitief, een boeiende uiteenzetting door twee gepassioneerde ovenbouwers, en een uitgebreide degustatie van houtovenbereidingen achteraf met streekbieren en frisdrank.

%d bloggers liken dit: