2017-02-00-affiche-verdacht-kleinVLEZENBEEK: – Rasverteller Tom Van Bauwel brengt de monoloog “Verdacht” op donderdag 16 februari 2017 in CC De Merselborre.

Verdacht is een ingrijpend relaas, gebaseerd op waar gebeurde feiten, en gaat over de impact die De Bende van Nijvel na 30 jaar nog steeds uitoefent. In eerste instantie op het leven van hun slachtoffers en nabestaanden, maar ook op het leven van de inspecteurs die verbeten hebben getracht de waarheid te achterhalen, maar keer op keer werden gesaboteerd.

zaterdag 9 november 1985, 19:37 uur. Het is al donker buiten en de wind waait hevig. In de Delhaize aan de Parklaan in Aalst is het een drukte van jewelste. Maar plots slaat alles om. Vanuit het niets duiken gewapende mannen op die zich al schietend een weg naar binnen banen…

Op deze dag pleegde de Bende van Nijvel zijn laatste en bloedigste overval. Vandaag, 30 jaar later, zijn de schuldigen nog steeds niet veroordeeld. Vlaanderens topauteur Peter Terrin creëert een politiethriller en monoloog die graaft, schuurt, wrijft en ontroert. Een brok geschiedenis die ons land teisterde wordt samengevat in een ingrijpend relaas en gebracht door rasverteller Tom Van Bauwel.

Tickets: 13 euro – CC Coloma – 02 371 22 62 – cultuur@sint-pieters-leeuw.be
Tickets kunnen on-line aangekocht worden via www.colomaspl.be of aan de balie van de Bibliotheek en kasteel Coloma.

%d bloggers liken dit: