SINT-PIETERS-LEEUW: – Op zondag 25 september kan je in park Coloma terecht voor allerhande activiteiten. Naar jaarlijkse gewoonte staat deze laatste zondag van de maand in het teken van trekpaarden. Van 9 tot 16 uur kan je dit levend erfgoed bewonderen op het Vlaams-Brabants Kampioenschap en het Europees Veulenkampioenschap.

Schepen van Cultuur Jan Desmeth: “Met meer dan 1.000 bezoekers is deze dag een voltreffer. Sinds twee jaar hebben we de randanimatie fel uitgebreid en versterkt. De randanimatie is gericht naar kinderen van 3 tot 12 jaar, die samen met hun ouders of grootouders een fijne namiddag willen beleven en op deze speelse wijze kennis maken met dit stukje levend erfgoed, dat zo typisch is geweest in onze streken.

Deze week krijgen alle kinderen uit de Leeuwse basisscholen een bedrukte jojo van Ghost Rockers, waarmee ze allerhande coole trucks konden uitproberen!
Op de flyer ‘cultuur voor kids’ staan alle activiteiten nog eens opgesomd zodat ze zeker niet vergeten langs te komen!
2016-09-14-jojo
Schepen voor Jeugd, Bart Keymolen: “Sinds enkele jaren zetten we tijdens de trekpaardendag zwaar in op het aanbieden van bijkomende animatie voor jonge gezinnen. Onze kinderen hun favoriete band naar Sint-pieters-leeuw halen, geeft een extra boost aan dit evenement. De aanwezigheid van zoveel jonge mensen en ze in contact brengen met onze Brabantse trots geeft een extra elan aan deze hoogdag voor de topfokkerij van de ‘boerenpaarden’.”

Van 11 tot 15 uur is de Kunstenfoor open. Kom samen met mama, papa, meter of opa vingerpopjes maken, zingen, schilderen en boetseren, … Om 16 uur sluiten we feestelijk af met GHOST ROCKERS, de populairste band van het moment bij kinderen en jongeren.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: