De-Lijn_geen-dienstREGIO: – Staking De Lijn op stelplaatsen Meerbeke en Dilbeek zorgen voor hinder.

Naar aanleiding van een agressiegeval op zondagavond is de stelplaats in Meerbeke al heel de dag in staking. Sinds maandagnamiddag is ook de meerderheid van de chauffeurs van de stelplaats in Dilbeek niet uitgereden.

De hinder voor de dienstregeling is zo uitgebreid naar het hele Pajottenland en zal nog de hele avond duren. De Lijn Vlaams-Brabant begrijpt de emotionele reactie maar betreurt deze acties die de reizigers treffen. Ze hoopt dan ook dat de dienstverlening snel terug kan verzekerd worden. De directie is nu samen met de betrokken vakbonden in overleg in de hoop tot een constructieve uitkomst te komen.

De chauffeurs vragen onder andere een spoedig herstel van de radioverbinding tussen dispatching en de chauffeurs die sinds dit weekend defect is, waardoor de communicatie tussen beiden moeilijker verloopt. De betrokken leveranciers van de radio-installatie doen wat mogelijk is om de defecte radioverbinding zo snel mogelijk terug tot stand te brengen.

Reizigers kunnen terecht op http://www.delijn.be voor info over de hinder en een stakingsattest voor de werkgever.

UPDATE 19u30: – De Lijn verwacht dat chauffeurs dinsdag terug het werk hervatten.

Naar aanleiding van twee agressiegevallen in het weekend, staakten maandag 8 augustus de chauffeurs op stelplaatsen Meerbeke en Dilbeek. De Lijn pleegde daarop overleg met de betrokken vakbonden. Een van de voorwaarden om het werk terug te hervatten, was het herstellen van de radioverbinding tussen chauffeurs en dispatching die dit weekend defect was. Daardoor konden beiden moeilijk met elkaar communiceren. Intussen is de radioverbinding hersteld en is er opnieuw vlotte communicatie tussen dispatching en chauffeurs. De Lijn verwacht dus dat alle chauffeurs dinsdag zullen uitrijden en de dienstverlening terug normaal zal verlopen.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: