2014-06-25-aankondiging-Strapatzen_Sint-Pieters-LeeuwSINT-PIETERS-LEEUW: – Op zaterdag 6 augustus 2016 vanaf 16.00 uur heeft in het centrum van Sint-Pieters-Leeuw de 5de editie plaats van het gratis straattheaterfestival StraPatZen.

Ook tijdens deze editie staan weer een heleboel nationale en internationale straattheateracts op het programma aan de Rink, het Colomapark, de wip-weide en de speelplaats van Don Bosco school.

Schepen voor Cultuur, Jan Desmeth: “Stilaan is StraPatZen een vaste traditie aan het worden met steeds meer uitstraling naar de hele regio toe. Straattheater van een zeer goed niveau aan de Rink en in het park van Coloma zorgen samen met de gezellige eet- en drankstandjes gemiddeld voor 3.000 bezoekers.”

Cirq’ulation Locale en Bencha klinken trouwe bezoekers misschien bekend in de oren. Zij stonden reeds tijdens een eerdere editie geprogrammeerd en treden dit jaar opnieuw op, maar met een nieuwe show. Dat zij opnieuw geboekt werden valt niet te verwonderen, beide compagnies brengen straattheater van een hoog niveau.
Als slotact werd dit jaar geopteerd voor een korte, krachtige voorstelling. De Mexicaanse Quetzalcoatl brengt vuuracrobatie in combinatie met percussie.
Lobstar, een muziekgroepje van Leeuwse bodem, zorgt voor de muzikale afsluiter.
De randanimatie bestaat uit grote Catalaanse spelconstructies waar jong en oud zich mee kunnen uitleven. Behendigheid, geduld en probleemoplossend vermogen worden op de proef gesteld.
Een twaalftal kramen zorgen voor lekkere hapjes en frisse drankjes. “Redders in Food” is dit jaar de blikvanger in de eetstraat. “Redders in Food” bereidt lekkere hapjes met ‘weggesmeten’ groenten en fruit en wil met hun ludieke acties aantonen dat er te veel groenten en fruit door winkels en supermarkten achteloos wordt weggegooid.

Dit jaar leveren we extra inspanningen om ons evenement nog meer gezinsvriendelijk te maken”, vertelt schepen voor jeugd Bart Keymolen. “Er werden meer mogelijkheden voorzien om de fiets te stallen en er wordt een tent ingericht waar baby’s verschoond kunnen worden, waar een flesje opgewarmd kan worden en waar moeders comfortabeler borstvoeding kunnen geven”.

2016-08-06-affiche_StrapatzenACTS:
Bencha Theater (Nl) – Katumbar
Een sensuele & krachtige voorstelling met bijzonder partnerwerk op de grond en hoog in de lucht waarin verleidelijke en mystieke dialogen tussen dansers & acrobaten zich voordoen.

Colm O’Grady (UK) – Hot Potato
Wij hebben het genoegen om de Europese minister voor kunst en cultuur van harte welkom te heten vanuit een zeer eigenzinnige benadering, circus, muziek, dans , aardappelen en het Eurovisie Songfestival .
Verwacht altijd het onverwachte, cultuur met een onmiskenbare ‘ O’Irish stijl. Colm O’Grady nodigt u uit om deel te nemen in zijn buitengewone fantasie, zijn publiek moeiteloos meetronend in de wereld van zijn waanzin.

Gregor Wollny (D) – Brot und Spüle
Gregor Wollny komt uit Berlijn en is een bijzondere clown, mimespeler en jongleur. Veel heeft hij te vertellen, maar je zult hem weinig horen zeggen: zijn zwijgen is nu eenmaal goud. Gregor heeft niet veel voor zijn voorstelling nodig. Zo kan een eenvoudige duimstok in zijn handen veranderen in een wild beest of een vlinder. Vanaf het eerste moment verovert hij je hart en sleept je mee in zijn grote fantasiewereld.

Circus Krak (Be) – Viva Victor
In Victor’s Party krijgt de jarige Victor van het publiek een cadeau dat zijn leven zal veranderen. Victor’s Party is een clownerievoorstelling vol absurde humor met veel publieksinteractie rond, op (en in) een caravan.

Quetzalqoatl (Mex) – Ritual de fuego
Quetzalcoatl is een van de goden van de Azteken: de Gevederde Slang.
In het begin was er alleen duisternis … tot de mens het vuur ontdekte. In het geluid van de hartslag van de Aarde weerklinkt het ritme van het leven. Een intens vuur- & percussiespel voor groot & klein.

Mr Dyvenitz (Sp)
Zijn lichaam komt tot leven, wordt één met zijn Cyr Wheel en beweegt over het podium.
Een spel van moeilijk evenwicht en visuele schoonheid.

eatro Pavana (Nl) – Giraffe
Een kleine clowneske voorstelling; Een dompteur probeert met veel bombarie een Giraffe te dresseren, maar zijn de verwachtingen niet wat te hoog gespannen? Men wordt verrast met een truc die niemand voor mogelijk had gehouden.

Witty Look (J) – Witty Look Show
Daika, een wereldkampioen op de eenwieler en Cheeky, een acrobatische clown en geniaal in lichaamstaal. zijn een komisch duo. Zij brengen acrobatie en kunstjes op een éénwieler.

Cirque de la Lune (B) – Whonderbaarlijk fenomeen
Kom binnen in de wonderbaarlijke wereld van Mister Rubic. Geen trucage,nylondraad of verborgen magneten. Instant Mirakel verzekerd!

Tombs Creatius Company (Sp) – Colors de Monstre
‘Colors de Monstre’ is een verzameling van interactieve houten speeltuigen voor een publiek van alle leeftijden. Je kunt kiezen uit een twintigtal installaties en spelenderwijs opdrachten tot een goed einde brengen.

Cirkus In Beweging (Be) – Dynamo
Dynamo brengt opzwepende percussie. Al heeft de ritmische troep heel wat van de wereld gezien, toch komen hun energieke grooves van een werelddeel dat tot nader order nog niet ontdekt is. Voeg daar wat eigenzinnige danspasjes en dito kostuums aan toe, en je krijgt een act met een uitstraling om u tegen te zeggen. Niet bedoeld om bij stil te staan!

Cirq’ulation Locale (Be) – Second Life
In ‘Second Life’ wordt trampoline en jongleren op spectaculaire wijze gecombineerd.
Een voorstelling die trampoline samenbrengt met kegeljongleren, diabolo en groepsacrobatiek.

%d bloggers liken dit: