SINT-PIETERS-LEEUW: – In WZC Sint Antonius werd deze namiddag de honderdjarige Sylvie Leclercq uit Huizingen gevierd.
2016-06-21-Sylvie-100jaar_08
Sylvie Leclercq maakte vanmiddag bij aanvang van het feest een opmerkelijke ‘fiets’ binnenkomst in de grote zaal van Sint-Antonius. Nadien genoot ze volop van de feestelijkheden oa. met haar 6 weken oude achterkleinkind Felix.

Deze diashow vereist JavaScript.


Op 21 juni 1916 zag Sylvie het levenslicht in het ziekenhuis Saint-Rémy te Sint-Jans-Molenbeek. Ze is de enige dochter van wijlen Jozef Leclercq en Marie- Elizabeth Neulens. De familie Leclercq was woonachtig te Buizingen.

Haar schoolcarrière bracht Sylvie door in Halle. Als kind had ze niet echt hobby’s, maar ze speelde wel graag typetjes zoals onderwijzeres of winkeldame. Tot haar 17 jaar ging ze naar school in hei Heilig Hart College waar ze na 3 jaar in de middelbare school nog een extra jaar handel studeerde.

Na haar schooltijd ging Sylvie werken in Brussel, in de Moutstraat, op een bureel van een farmaceutisch bedrijf. Ze werkte er voor een Joodse baas die tijdens WOll moest vluchten. Gelukkig voor Sylvie kon ze blijven verder werken op het bureel, want de Joodse baas had alles aan zijn directeur overgelaten.

Op 27 jarige leeftijd trouwt Sylvie met Albert Denayer. Samen hebben ze 2 zonen. Ondertussen is ze de trotse grootmoeder van 6 kleinkinderen en overgrootmoeder van 4 achterkleinkinderen, Elias, Georges, Ella en Felix.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: