SINT-PIETERS-LEEUW: – Van 18 maart tot en met 3 april organiseerden de gemeenten Beersel, Dilbeek, Halle en Sint-Pieters-Leeuw een grote zwerfvuilactie waarbij gestreden werd om zoveel mogelijk straten vrijwillig te laten opruimen door de inwoners. Een strijd die Dilbeek won door 46,1 % van het wegennet op te ruimen.
Meer dan 600 inwoners uit de deelnemende gemeente namen deel aan deze wedstrijd ( de scholen niet bijgeteld). En het resultaat mocht er zijn, doch willen de gemeenten in de toekomst de mensen nog meer sensibiliseren om regelmatig eens rond te kijken en het zwerfvuil van de straat te halen.
De mensen die deelnamen aan deze actie maakten kans op het winnen van een kookworkshop van restjes gegeven door chef Albert Verdeyen, de topchef met aanstekelijke Brusselse tongval. Als TV kok en kookadviseur maakt hij keukenleken al enkele jaren wegwijs in de wondere wereld van het koken. Voor de gelegenheid werd hij bijgestaan door twee leerlingen van het COOVI en hun leraar.
2016-05-18-kookworkshop_01
Voor deze kookworkshop werden de winnaars uitgenodigd in de kooktoren van de COOVI campus in Anderlecht.
Om de avond af te sluiten was er het gezellig samenzijn met de chef, bij een het lekkere eten en een drankje.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: