2015-08-16-Enecotour_Sint-Pieters-Leeuw (52)SINT-PIETERS-LEEUW: – Het parcours van de Eneco Tour, die van 19 tot en met 25 september 2016 verreden wordt, is bekendgemaakt. De 12de editie van deze ronde zal net als vorig jaar van start gaan in Bolsward en eindigen in Geraardsbergen.
de 4de etappe is een rit in lijn met start in Aalter en aankomst in Sint-Pieters-Leeuw.

De Eneco Tour is de enige meerdaagse rittenwedstrijd in de UCI WorldTour competitie in Nederland en België en de enige wedstrijd in de wereld die klimaatneutraal wordt georganiseerd.

Alle etappes situeren zich, naar goede gewoonte, in Nederland en België. Er wordt een goede evenwichtige verdeling gemaakt tussen beide landen. Na de teampresentatie en openingsetappe in Friesland, waar er zeker met de wind rekening zal moeten worden gehouden, gaan de renners met elkaar de strijd aan in een individuele tijdrit in Breda. Daarna volgen 2 relatief vlakke etappes in België, met donderdag aankomst in Sint-Pieters-Leeuw,  voer voor de sprinters. Op vrijdag wordt een ploegentijdrit in Sittard-Geleen georganiseerd, wat voor de WK-gangers in deze discipline een mooie kans is om de trein al eens te testen. Het weekend belooft spektakel met een etappe door Belgisch en Nederlands Limburg op zaterdag en de finale op zondag met een parcours op en rond de Vesten in Geraardsbergen.

Deze opbouw leidt er toe dat de Eneco Tour tot op het einde spannend kan blijven en opnieuw voor een parcoursconcept zorgt waar de klassiek geschoolde renners kunnen schitteren. Het succesvolle concept van de “Eneco Golden KM”, 3 supersprints op één kilometer in volle finale, blijft behouden en kan zeker bij deze parcoursopbouw verrassende resultaten opleveren, die de spanning ten goede komen.

Koersdirecteur Rob Discart: “Met de éénmalige verschuiving van de datum door de Olympische Spelen naar eind september hebben we kans gegrepen om een parcours op maat te maken voor de renners die naar het WK in Qatar gaan. Zoals iedereen weet is het parcours daar biljartvlak en hebben we dus ook geopteerd om enkele vlakkere etappes te voorzien zodat de sprinters zich kunnen uitleven. Ook de tijdrijders kunnen tijdens de Eneco Tour hun benen testen met oog op het WK, met o.a. een individuele tijdrit. De ploegentijdrit biedt een uitgelezen kans aan de teams om hun WK-tijdritteam een laatste maal te laten samen rijden in het voorzicht van hun WK.”


Het volledige programma

Zondag 18/9 Ploegenpresentatie Bolsward
Maandag 19/9 Rit in lijn Bolsward – Bolsward
Dinsdag 20/9 Ind. tijdrit Breda – Breda
Woensdag 21/9 Rit in lijn Blankenberge – Ardooie
Donderdag 22/9 Rit in lijn Aalter – St-Pieters-Leeuw
Vrijdag 23/9 Ploegentijdrit Sittard-Geleen – Sittard-Geleen
Zaterdag 24/9 Rit in lijn Riemst – Lanaken
Zondag 25/9 Rit in lijn Bornem – Geraardsbergen

Lees hier ons artikel van 16/08/2015: – duizenden mensen komen kijken naar start Eneco Tour in Sint-Pieters-Leeuw

%d bloggers liken dit: