2013-07-15-Bergpoort_Bergensesteenweg
archieffoto

SINT-PIETERS-LEEUW: – Het voormalig containerpark en de gemeentelijke loodsen aan de Bergensesteenweg, ook gekend als de site Bergpoort, worden verkocht.

Lucien Wauters, schepen Gemeentelijke Gebouwen: “In 1993 werd deze voormalige verffabriek, gelegen aan de Bergensesteenweg 203, aangekocht door de firma Weemaels. Het terrein werd opgesplitst en een deel werd verkocht aan het gemeentebestuur.
Sinds 1994 werd het voorste gedeelte ingericht als containerpark en dit tot eind december 2013. In 1996 werd het achterliggend gebouw geconveerd en ingericht als magazijnen, garages en werkplaatsen voor onze gemeentearbeiders.
In 2000 verkocht de firma Weemaels ook het resterend gedeelte van het terrein aan het gemeentebestuur. Deze gebouwen werden eveneens gerenoveerd en gebruikt door de tehnische diensten. In een deel van het gebouw was nog een tijd de strijkwinkel gevestigd.

Aangezien het recyclagepark en alle technische diensten begin 2015 definitief verhuisd zijn naar de Brabantpoort, gelegen aan de Pepingensesteenweg 250, wordt de site Bergpoort verkocht. De verkoopprijs wordt geschat op 2 940 000 euro. Deze inkomsten zullen geïnvesteerd worden in andere projecten.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: