cammionette-brand-zuunZUUN: – Buurtbewoners van de Notelarenstraat en omliggende straten in de wijk Zuun langs de Bergensesteenweg starten een petitie om bestelwagens uit hun buurt te bannen. Tijdens een brand vorige week donderdag nog vatte zo’n bestelwagen vuur. De bewoners vinden dat lichte vracht- en bestelwagens niet in een residentiële buurt thuishoren.

Tijdens de hevige brand vorige week donderdag in de Notelarenlaan brandde een bestelwagen met in zijn laadruimte white spirit, verfpotten en kleine gasflessen helemaal uit. Volgens de politie gaat het om een accidentele brand, maar buurtbewoners zijn de bestelwagens die ’s avonds in de wijk Zuun neerstrijken beu, en starten een petitie.

Burgemeester Luc Deconinck: “Dit probleem waait een beetje over van Brussel. Daar wordt gewerkt met bewonerskaarten en striktere reglementeringen, waardoor er uitwijkgedrag ontstaat. Dit is een probleem waar meerdere wijken in Sint-Pieters-Leeuw mee kampen. Ik denk aan Ruisbroek en het Negenmanneke, waar er overal lichte bestelwagens opduiken.
In sommige straten geldt er al een parkeerverbod voor bestelwagens, maar zo verplaatsen we het probleem eigenlijk. Wij zijn in elk geval van plan om de controles op te voeren. Op langere termijn, juli, september,… moeten we de gemeenschapswachten de bevoegdheid geven om te controleren op stilstaan en parkeren. Op die manier kunnen we korter op de bal spelen.”

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: