2016-01-20-oud-spelSINT-PIETERS-LEEUW: – Voor Erfgoeddag op zondag 24 april 2016 zijn Toerisme & Erfgoed Sint-Pieters-Leeuw op zoek naar materiaal rond volksspelen. Heb je foto’s van bikkelen op de speelplaats, wekelijkse kaartavonden, een affiche van een sjoelbakavond, of staat er nog ergens een leuke beker gewonnen na een wedstrijd staakklimmen? Geef dan de erfgoedcel een seintje.

In de zomer komt dan weer de duivensport aan bod: diploma’s, duivenklokken (de fameuze constateurs), oude exemplaren van Duifke Lacht, uitslagen, … We willen die deze zomer graag tonen in het Colomakasteel.
Heb je geen materiaal, maar kan je nog leuke verhalen vertellen, herinner je je nog straffe praat van horen zeggen: ook dat kunnen we registreren. Laat dus van je horen!

Meer info: Toerisme & Erfgoed Sint-Pieters-Leeuw via 02 371 22 62, erfgoed@sint-pieters-leeuw.be.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: