ZUUN: – Al is het maar pas op 6 januari Driekoningen, de kinderen van Zuun stoorden zich daar niet aan en deze morgen waren ze reeds vroeg present om te zingen voor de kerkgangers. Niet voor hun eigen portemonnee. Nee, ze steunen al verschillende jaren drie leerlingen van de ‘Rainbow4kids’ primary school in Ukunda in Kenia (www.rainbow4kids.be).
2016-01-03-driekoningen-zingen-Zuun_01
Dankzij deze sponsoring kunnen Dayznavel (3de kleuterklas); Juma Mwaliwanga (3de leerjaar) en Sharleen Gitau (5de leerjaar) weer iedere schooldag beginnen met een stevig ontbijt en ’s middags genieten van een warme lunch. Op vrijdag krijgen ze ook nog een stuk fruit, als dessert.

Terwijl de kerkgangers de eucharistieviering bijwoonden, kregen de kinderen wat meer uitleg over de werking van de school. Deze uitleg werd gegeven door mama Rainbow, Katrien Vermeersch, de enthousiaste stichtster van het project ‘Rainbow4kids’ en Vera Vandersteen, al even enthousiast. Ze deden dit aan de hand van een filmpje en een PowerPoint presentatie over de aanleg van de nieuwe speelplaats.
Deze speelplaats werd in de loop van 2015 aangelegd achter de school. Hier kunnen de kinderen voor, na en onder de schooltijd heerlijk ravotten. En het is ook de ideale plaats voor buitenactiviteiten, denk maar aan de turnles.
Na deze verhelderende uitleg was er nog tijd om vragen aan Katrien en Vera te stellen en maakten ze ook nog enkele tekeningen voor hun sponsorkinderen.
2016-01-03-driekoningen-zingen-Zuun_02
Daarna was het spannendste moment aangebroken, namelijk het tellen van de ingezamelde briefjes en munten. Er werd maar liefst 469,21 euro bijeen geteld. We hebben dit met een grote glimlach aan Katrien
overhandigd. Zij heeft ons en de gulle gevers hiervoor hartelijk bedankt.
foto’s: Wim Zeeuwe

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: