SINT-PIETERS-LEEUW: – Zaterdagavond was de zolder van Coloma volledig uitverkocht voor het eerste Jazz Café van Cultuurcentrum Coloma.


Het East & West Coast Jazz Kwartet met enkele topmuzikanten uit eigen streek (Johan Clement – piano, Gino Lattuca – trompet, Bart De Nolf – bass en Paul Bourdiaudhy – drums, vocal en presentatie) vergasten de vele aanwezigen op een gezellige avond. De zolder was door het cultuurcentrum omgetoverd naar een heus jazz café, hetgeen de gezelligheid iets extra bezorgde.
Opgemerkte gast in het publiek was Frank Knudde. Frank baatte jarenlang met zijn vrouw Mireille het café Moriauke uit aan de Rink.
Frank was een liefhebber van Jazz en organiseerde regelmatig “Frank’ s Place” in de zaal achter het café. Hij had een zeer goed netwerk en slaagde erin om bekende jazz muzikanten in Leeuw te krijgen….tot Toets Thielemans toe. Hij kreeg er in 2002 het Erediploma Vic Feytons van het Davidsfonds voor.

Schepen van Cultuur Jan Desmeth : “Frank Knudde heeft jarenlang een mooie traditie opgebouwd. Hun beslissing om te stoppen met het café en dus ook Frank’ s Place betreuren nog altijd vele Leeuwenaars, ook al begrijpen we hen vanuit persoonlijke overwegingen. Met dit initiatief willen we opnieuw aanknopen met een Jazz Café, ook al zal het nooit hetzelfde zijn, zoals destijds in de zaal achter het café. Het feit dat het weken voordien al uitverkocht was, geeft wel aan dat er vraag naar is.

Cultuurcentrum Coloma zal in de toekomst nog dergelijk Jazz Café’s  organiseren. De frequentie ligt nog niet vast.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: