VLAAMS-BRABANT_LOGO_kruispunt-van-vele-werelden_jan-2015VLAAMS-BRABANT: – Vanaf 1 december 2015 gaat de provincie Vlaams-Brabant aan al haar waterlopen onderhoudswerken uitvoeren. Wateroverlast bestrijden begint immers met goed onderhoud.

Elk jaar tussen 1 december en 31 maart zorgt de provincie Vlaams-Brabant voor een  schoonmaak van de waterlopen van tweede categorie. Daarbij worden alle ongewenste materialen en voorwerpen uit de waterlopen weggenomen: zwerfvuil, afval, afbraakmaterialen, grove plantenresten veroorzaken opstoppingen in de waterloop of in overwelvingen.

Voor het tweede opeenvolgende jaar staat de provincie in voor het onderhoud van meer dan 1.400 kilometer waterlopen, dat is meer dan de afstand tussen Leuven en Barcelona’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor waterlopen. ’Daarvoor leggen we elk jaar ruim vijf miljoen euro opzij’.

Vier ingenieurs, acht deskundigen en vijf technisch medewerkers waken erover dat de aangestelde aannemers alle waterlopen tijdens de winter onder handen nemen. Daartoe is het onderhouds­programma opgesplitst in negen opdrachten waarbij één fase de waterlopen van het zuidelijke Zennebekken behelst. Daarin liggen (delen van) de steden en gemeenten Beersel, Dilbeek, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Linkebeek, Pepingen, Sint-Genesius-Rode en Sint-Pieters-Leeuw.

Voor Sint-Pieters-Leeuw betreft het:
Zuunbeek nr. 1.017 tot aan de Brabantsebaan, Molenbeek nr. 1.091, Baasbergbeek nr. 1.092, Vogelenzangbeek nr. 1.088, Lubbeek nr. 1.109, Lotbeek nr. 1.019

Meer info: volledig onderhoudsprogramma en downloadbare brochure via www.vlaamsbrabant.be/water

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: