De-Lijn_geen-dienstVLAAMS-BRABANT: – Vervoersmaatschappij De Lijn schat in dat er morgen, woensdag 25 november 2015, toch nog wat problemen zullen zijn met de ritten naar Brussel. Verschillende chauffeurs geven immers aan dat ze met het hoogste dreigingsniveau nog altijd niet naar de hoofdstad willen rijden.

De meeste chauffeurs hebben aangegeven vanaf morgen hun diensten terug uit te voeren“, klinkt het. “Een minderheid (inschatting +/- 15%) geeft echter aan dat het voor hen niet haalbaar is de hoofdstad te bedienen. We verwachten dus ook morgen nog hinder, maar wel in mindere mate dan gisteren en vandaag.”

De Lijn Vlaams-Brabant laat weten dat het alles in het werk zal stellen om de schooldiensten te verzekeren zodat de jongeren veilig en wel op school geraken in Brussel als deze opnieuw open gaan.

Opmerkelijk vanmorgen was dat schoolbus Lijn 571 Halle – Sint-Pieters-Leeuw – Dilbeek van De Lijn niet reed.
Bij navraag bij De Lijn kregen we als antwoord: ” schoolbus 571 rijdt vandaag niet omdat de scholen in Brussel gesloten zijn.” Hierbij liet De Lijn dus de Leeuwse leerlingen die naar de middelbare scholen in Dilbeek en Groot-Bijgaarden gaan in de kou staan.

UPDATE 16:15 De lijn heeft er voor gezorgd dat vanavond schoolbus 571 vanuit Dilbeek richting Halle toch rijdt.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: