2015-10-22-witgeelkruis-nieuwelocatie_02HALLE / SINT-PIETERS-LEEUW: – Het Wit-Gele Kruis Halle/Sint-Pieters-Leeuw die samen zorgen voor bijna 1000 patiënten per maand en hun mantelzorgers zijn verhuist naar de Kanaalbrugstraat 5 B in Halle. Deze locatie is centraler gelegen en biedt meer overlegmogelijkheden met de eigen verpleegkundigen en de partners in de eerstelijnszorg.

Dicht bij de patiënt
De wijkteams van het Wit-Gele Kruis bestaan uit ongeveer 12 verpleegkundigen en 1 à 2 zorgkundigen. Binnen deze wijkteams zijn we klein in het één-op-één contact met de patiënt, huisarts en mantelzorger. Anderzijds zijn we een grote organisatie. Dit geeft ons opportuniteiten om voortdurend te investeren in kwaliteit, opleiding, innovatie en continuïteit van zorg.

Elk wijkteam komt wekelijks samen om te overleggen over de doelstellingen, de ondersteuning die ze hiervoor nodig hebben, de efficiëntie van de rondes, de werkverdeling … De nieuwe locatie in Halle biedt meer functionele ruimte voor vergaderingen met de wijkteams, maar ook met de partners in de eerstelijnszorg.
2015-10-22-witgeelkruis-nieuwelocatie_01
Extra troeven: langer en veilig thuis wonen
Zwaarder zorgbehoevende patiënten en patiënten die specifieke noden hebben, kunnen ook ’s avonds laat én ‘s nachts beroep doen op een verpleegkundige van het Wit-Gele Kruis. Dat maakt het voor patiënten mogelijk om beter, langer en veilig thuis te wonen. Onze zorgcentrale laat toe dat personen op een afstand gevolgd en ondersteund worden. Via het ‘personenalarmsysteem’ kan men aansluiten bij onze 24 uur op 24 bemande zorgcentrale. Ook personen die specifieke sensoren laten plaatsen voor het detecteren van dwalen, overstroming en medicatiedispenser zijn automatisch aangesloten. Via een spreek-luisterverbinding wordt er, bij problemen, contact opgenomen.

Meer info: www.witgelekruis.be – Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant 016-31 95 50 – info@wgkvlb.be

%d bloggers liken dit: